MUSEUS I MONUMENTS
MUSEU DE LA CIUTAT

 

El Museu de la Ciutat alberga una sèrie d’obres i col•leccions que pertanyen al patrimoni històric, artístic i etnogràfic municipal.
L’històric palau on té la seu, el qual ha pertangut successivament als ducs de Villahermosa, marqués de Campo i comtes de Berbedel, fins a la seua adquisició per part de l’Ajuntament de València al 1973, constituïx un interessant exemple de l’arquitectura senyorial valenciana.
[tabs-galeria collapsible=true selected=”1″ event=”click” position=”bottom”]
[tab-galeria title=”Llegir més”]

 

Hi coexistixen pervivències barroques visibles en detalls monumentals de la façana, el pati o l’escalinata coberta amb una esvelta cúpula, en convivència arquitectònica amb un eclecticisme classicista al cos principal de la façana, construïda a mitjan segle XIX. Hi destaca, també, l’ornamentació huitcentista d’alguns dels salons.

 

Entre els fons artístics exposats en este museu, hi destaquen especialment un nombrós grup de pintures realitzades en la seua major part per artistes valencians i representatives d’un dilatat període històric que comprén des del segle XV fins als nostres dies. La varietat de temes, estils i tendències constituïx un dels al•licients d’esta estimable pinacoteca.

 

La col•lecció pictòrica municipal es complementa amb una sèrie de peces escultòriques i d’art menor: orfebreria, ivoris, esmalts, bronzes, etc., reunides, en gran part, pel col•leccionista valencià Miguel Martí Esteve.

 

En edificacions annexes, s’hi exposen tres col•leccions de gran interés, la del crític d’art Adolfo de Azcárraga, integrada principalment per pintures, escultures i obra gràfica realitzades per artistes valencians dels segles XIX i XX, la de peses i mesures, donada per Antonio Gómez-Trénor, i la de manyeria i forja artística, reunida per l’especialista Àngel García Capilla.
[/tab-galeria]
[tab-galeria title=” “][/tab-galeria]
[/tabs-galeria]

entradasVENTA D’ENTRADES

 

llegar COM ARRIBAR

 

Pl. Arquebisbe, 3. 46003 València
Telèfon: 96 352 54 78
Email: patrihco@valencia.es

 

horariosHORARIS

 

Dilluns a dissabtes: 10.00h a 19.00h
Diumenges i festius : 10.00h a 14.00h

 

tarifas-museu-de-la-ciutatTARIFES

 

Preu general 2€
Tarifa reduïda 1€
Tarifa gratuïta (Diumenges i festius)
Abonament vàlid per 3 dies 6€

 

plano_A2C061VORE PLÀNOL MUSEU

 

[tabs-galeria collapsible=true selected=”0″ event=”click” position=”bottom” ]
[tab-galeria title=’galeria-fotos‘]

[/tab-galeria]
[tab-galeria title=’posicion‘]

[/tab-galeria]
[/tabs-galeria]