MUSEUS I MONUMENTS
MUSEU CIÈNCIES NATURALS

 

logo ciencias

L’origen històric d’este Museu es remunta a finals del s. XIX, amb el llegat que féu Rodrigo Botet a la ciutat de València. Consta de cinc àrees expositives.
[tabs-galeria collapsible=true selected=”1″ event=”click” position=”bottom”]
[tab-galeria title=”Llegir més”]

-TECNOLOGIA I CONEIXEMENT. En este espai es mostra com la tecnologia és el motor d’avanç del coneixement científic, des dels primers microscopis òptics amb què es van realitzar descobriments espectaculars, com la Teoria Neuronal de Cajal, fins als moderns microscopis electrònics que han possibilitat l’estudi cel•lular i tractament de malalties fins ara incurables.

 

– COL•LECCIÓ PALEONTOLÒGICA” RODRIGO BOTET”. Es tracta de la més important col•lecció de Paleontologia sud-americana present a Europa i va donar lloc al primer Museu Paleontològic del continent. Consta de més de quinze esquelets, més o menys complets, d’animals extints que van viure en el Pleistocè a Amèrica. Sobreïx en importància l’exemplar de Megateri.

 

– HISTÒRIA DE LA VIDA l L’EVOLUCIÓ. Un recorregut a través de les diferents èpoques en què es dividix l’edat de la Terra, el qual permet mostrar que la Terra i els éssers vius són el resultat d’una història de més de 4.000 milions d’anys de canvi evolutiu, del qual tenim evidències gràcies als fòssils; remarquem la importància de la paleontologia de la Comunitat Valenciana per tal de conéixer millor com han evolucionat els paisatges i els ecosistemes del territori al llarg del temps fins a l’aparició de l’home, el qual va representar als abrics rupestres animals que van coexistir amb ell i s’han extingit en els ambients on abundaven fa milers d’anys.

 

– L’ÀREA DE MALACOLOGIA, constituïda per la col•lecció conquiològica d’Eduardo Roselló Bru. És una interessant col•lecció de petxines de mol•luscs, amb una completa representació de la fauna malacològica de la Comunitat Valenciana i també es mostren exemplars exòtics.
– ECOSISTEMES VALENCIANS, el terme municipal de València posseïx una gran riquesa i varietat d’ecosistemes on coexistixen una gran ciutat, un ecosistema ripari (de forma natural i transformat en espai verd urbà), la mar, una horta amb una gran productivitat agrícola i els nuclis de major valor naturalístic, com ara el Parc Natural de l’Albufera de València i la Devesa, d’enorme importància internacional.
[/tab-galeria]
[tab-galeria title=” “][/tab-galeria]
[/tabs-galeria]

entradasVENTA D’ENTRADES

 

llegar COM ARRIBAR

 

Avd. General Elio, s/n (Jardins del Reial). 46010 València
Telèfon: 96 352 54 78 ext. 4313
Email: museociencias@valencia.es

 

horariosHORARIS

 

Dimarts a diumenges i festius: 10.00h a 19.00h

 

tarifas-museu-ciencies-naturalsTARIFES

 

Preu general 2€
Tarifa reduïda 1€
Tarifa gratuïta (Dissabtes, Diumenges i festius de 15 a 19 h)
Abonament vàlid per 3 dies 6€

 

plano_E08249VORE PLÀNOL MUSEU

 

 

plano_E08249VISITES I TALLERS

 

 

 

 

plano_E08249CONFERENCIES I CONGRESSOS

 

Diamond Training Course Valencia

[tabs-galeria collapsible=true selected=”0″ event=”click” position=”bottom” ]
[tab-galeria title=’galeria-fotos‘]

[/tab-galeria]
[tab-galeria title=’posicion‘]

[/tab-galeria]
[tab-galeria title=’posicion‘]

Maletas Didácticas

Maletas_Museo recortada2Una pequeña “sucursal” del Museo que puede trasladarse a cualquier centro educativo para ser utilizada con la ayuda de monitores especializados.

Esta actividad está diseñada para ser una herramienta didáctica y concienciadora del patrimonio científico y ambiental que alberga el Museo de Ciencias Naturales de Valencia. Se pretende implicar a los usuarios de dichas actividades en el conocimiento del patrimonio natural y científico de los ecosistemas antiguos y actuales, así como en la preservación del entorno en el que viven.

Se ofrece un taller didáctico, realizado con objetos reales y materiales pedagógicos diseñados específicamente atendiendo a las edades y perfiles de los usuarios (educación primaria, secundaria, universitarios, jubilados, asociaciones diversas, visitantes extranjeros, etc.). Este taller consta de tres unidades didácticas:

El mundo invisible: preparaciones para observar con una lupa binocular seres vivos, o parte de ellos, que no son visibles directamente por el ojo humano.
A bocados: muestra la estructura y modelos de dentición de los vertebrados y los distintos mecanismos de masticación.
La memoria de la Tierra: consiste en explicar, con fósiles reales que pueden manipular los usuarios, los procesos de fosilización y los distintos tipos de fósiles de seres vivos que nos muestran la historia de la vida en la Tierra.

-Aves en la ciudad: recurso audiovisual sobre las aves que viven en nuestro entorno inmediato, su hábitat y su canto. Se acompaña de algunos ejemplares de nidos y huevos.

-Con la casa a cuestas: consiste en mostrar la diversidad de los moluscos que conolizan prácticamente todos los medios terrestres y acuáticos. Su morfología es muy variada, pues pueden no tener concha como las babosas, tener una concha enrollada como los caracoles comunes o tener dos valvas como los mejillones.

logo Diamond2 EAC_Logo

El Museo actualmente participa en el proyecto DIAMOND -Dialoguing Museums for a New  Cultural Democracy- cofinanciado por la Unión Europea.

 

www.diamondmuseums.eu
[/tab-galeria]

[tab-galeria title=’posicion‘]

Recursos didactics

Cuadernillo Actividades 4 ESO
Cuaderno ESO-Bachillerato
GuiaDocente 4ESO
Primer Cicle Primària
Primer Ciclo primaria
Segon Cicle Primària
Segundo Ciclo Primaria
Tercer Cicle Primària
Tercer Ciclo Primaria

Quadern ESO-Batxillerat

[/tab-galeria]
[/tabs-galeria]