MUSEUS I MONUMENTS
TORRES DELS SERRANS

 

Les Torres o Portal de Serrans, juntament amb les de Quart, son les úniques portes de la muralla cristiana medieval de la ciutat de València que es conserven. Situades davant del pont del mateix nom, estes torres eren l’accés principal a la ciutat pel vessant nord al mateix temps que, per la monumentalitat i acurada factura, símbol d’una societat en procés d’expansió.
[tabs-galeria collapsible=true selected=”1″ event=”click” position=”bottom”]
[tab-galeria title=”Llegir més”]

 

Edificades entre 1392 i 1398, deuen tant la traça com l’execució al mestre d’obres Pere Balaguer, el qual va comptar per a les labors decoratives amb la participació d’uns altres rellevants artistes del moment.

L’edifici està realitzat amb grans murs de maçoneria recoberts de carreus de pedra i utilitza com a sistema de tancament voltes de creueria a la planta baixa i primera i voltes de canó a la planta superior. Morfològicament consta d’una enorme porta d’arc de mig punt flanquejada per dos monumentals torres, sensiblement avançades, de traça poligonal.

Cap a l’exterior, sobre la gran arcada de la porta, hi ha l’escut reial escortat per dos escuts de la ciutat, i sobre estos, cobrint la part central del primer pis, una traceria cega d’estil gòtic florit. Per damunt d’esta labor decorativa una barbacana emmerletada o pas de ronda recorre els tres cossos de la construcció per tal de donar unitat al conjunt. L’edifici es completa amb un cos de merlets.

La part interior no té tancament als pisos superiors i crea cinc espais voltats oberts a la ciutat a manera de grans tribunes. Adossada a la torre esquerra es troba una escala oberta, semblant a les que es poden observar als palaus valencians de l’època.

Al llarg del segle XV es van convertir en l’obra més insigne de la ciutat, en l’accés privilegiat i en el teló de fons de les espectaculars entrades reials. Des de 1586 fins a 1887 van ser utilitzades com a presons. L’any 1931, després d’un procés de restauració, van ser declarades Monument Històric Artístic Nacional.

[/tab-galeria]
[tab-galeria title=” “][/tab-galeria]
[/tabs-galeria]

entradasVENTA DE ENTRADAS

 

llegar COM ARRIBAR

 

Pl. dels Furs, s/n. 46001 València
Telèfon: 96 391 90 70
Email: patrihco@valencia.es

 

horariosHORARIS

 

Dilluns a dissabtes : 10.00h a 19.00h
Diumenges i festius 10.00h a 14.00h

A l’hivern, es tancarà en funció de la llum del dia

(Últim accés vint minuts abans del tancament)

tarifas-torres-serranoTARIFES

 

Preu general 2€
Tarifa reduïda 1€
Tarifa gratuïta (Diumenges i festius)
Abonament vàlid per 3 dies 6€

 

plano_7F83BFVORE PLÀNOL MUSEU

 

[tabs-galeria collapsible=true selected=”0″ event=”click” position=”bottom” ]
[tab-galeria title=’galeria-fotos‘]

[/tab-galeria]
[tab-galeria title=’posicion‘]

[/tab-galeria]
[/tabs-galeria]